אחד המאפיינים הבולטים של מסלולי לימוד מהסוג של מהנדס סאונד הוא השילוב בין מקצועות היסוד והנושאים המיוחדים. מצד אחד, כל מי שרוצים לסיים מסלול הכשרה של מהנדס סאונד צריכים להכיר מקצועות יסוד ובהם מתמטיקה או אנגלית. מצד שני, מה שבאמת מייחד מסלולי לימוד כגון מהנדס סאונד ממסלולי לימוד אחרים אלו כמובן הנושאים הרלוונטיים.
בתחום של מהנדס סאונד יש המון נושאי לימוד מיוחדים שמטים את הכף ומשדרגים את התוצאה הסופית מבחינת ההכשרה וההסמכה. קודם כל, מסלולים שונים של מהנדס סאונד כוללים בתוכם נושאים כגון מבוא למוזיקה, כלים אקוסטיים, עריכה מוזיקלית וכמובן תחזוקת ציוד טכני. לצד הנושאים הללו, מהנדס סאונד צריך גם לשלוט בהפקות רדיו וטלוויזיה ועליו ללמוד על הגברת שטח, עיבוד צלילים והבדלים בין סוגי מיקרופונים או אקוסטיקה.
החשיבות של הכשרה מקצועית
היכרות עם המאפיינים של נושאי הלימוד בכל מסלול הכשרה של מהנדס סאונד מבהירה את חשיבות התחום. במילים אחרות, ניתן להבין עד כמה חשוב ללמוד את הנושא של מהנדס סאונד בצורה מקצועית רק לפי הנושאים שבו התחום הזה עוסק: מהנדס סאונד נוגע בכל ההיבטים השונים של ההפקה והוא מבעלי המקצוע היחידים שמעורבים גם בהכנה המוקדמת וגם בליטוש התוצר הסופי.
מהנדס סאונד עובד בצמוד עם המפיק המוזיקלי והוא אחראי על כל החלק הטכני. העניין הוא שבלי החלק הטכני של ההפקה, לא ניתן להביא לידי ביטוי את היכולות של האמן או הלהקה. כמו כן, התפקיד של מהנדס סאונד בולט גם בהפקות מוזיקליות סטנדרטיות אבל גם בהפקות מתחומים משיקים – כמו רדיו, טלוויזיה, קולנוע ואפילו אינטרנט. לפיכך, ניתן להבין למה מהנדס סאונד לומד כל כך הרבה נושאים שונים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה